Actueel

Extra handen voor de zorg start Vodcast serie ‘Anders kijken, anders doen’

Om de sector extra te inspireren om anders te kijken naar het inzetten van personeel tijdens deze coronacrisis presenteert Extra handen voor de zorg vanaf 30 november de Vodcast serie ‘Anders kijken, anders doen’.

Een enorm aantal oud-zorgprofessionals heeft zich de afgelopen maanden aangemeld voor ‘Extra handen voor de zorg’. Zij stroomden opnieuw de zorg in en hielpen waar nodig. Maar, een deel van de mensen die zich aanmeldde is nog niet ingezet. De redenen hiervoor zijn divers. Ze hebben bijvoorbeeld niet meer helemaal het juiste diploma, kunnen niet de uren draaien die nodig zijn of zijn maar kort beschikbaar.

In de Vodcast serie worden deze belemmeringen besproken en wordt gekeken hoe je deze kan tackelen, creatief benaderen en omvormen zodat er wel meer mogelijk is. Door anders te kijken én te doen, is er meer mogelijk bij het inzetten van de toestroom van oud-zorg personeel tijdens deze crisis. In de Vodcast serie wordt onder andere gesproken met bestuurders, HR-managers, afdelingsmanagers en zorgprofessionals die zelf onlangs zijn ingezet.

  • Bekijk de aflevering vanuit het perspectief van bestuurder Trudy Prins (De Rijnhoven) hier.
  • Bekijk de aflevering van het perspectief van HR-manager Jill Simons (HMC) hier.
  • Bekijk de aflevering vanuit het perspectief van zorgmanager Frans de Voeght (HMC) hier.
  • Bekijk de aflevering vanuit het perspectief van team manager IC Rob de Graaf (Franciscus Gasthuis & Vlietland) hier
  • Bekijk de aflevering vanuit het perspectief van (oud) verpleegkundige Anne Hanschke (Franciscus Gasthuis & Vlietland & verpleegkundige in opleiding Cissy van der Meer hier
  • Bekijk de aflevering vanuit het perspectief van Chris-Jan Danen (Raad van Bestuur TWB Thuiszorg met Aandacht) hier
Zo gaaf om mensen die zelf altijd voor een ander klaar staan een steuntje in de rug te kunnen bieden als zij dat nodig hebben!
Monique van der Heijden Coördinator Sterk in je Werk en Digivaardig in de Zorg monique@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.