Actueel

Coronabanen: verschil tussen definitieve regeling en eerdere communicatie

Per 1 maart jl. zijn de definitieve voorwaarden voor het aanvragen van een coronabaan vastgesteld door het ministerie van VWS. Ten opzichte van eerdere communicatie over deze voorwaarden zijn er enkele wijzigingen, die wellicht verwarrend kunnen zijn. Hieronder noemen wij de afwijkingen in de regeling ten aanzien van eerdere communicatie. 

  • De verlenging van de subsidieperiode met twee maanden voor de trajecten met mbo-certificaat (t/m 31 augustus in plaats van 30 juni voor reguliere trajecten) betreft enkel een verlenging van het tijdvak waarin het traject mag plaatsvinden. De lengte van het subsidiabele traject zelf blijft maximaal 6 maanden (en minimaal 2 maanden). Ook het contract mag een maximale looptijd hebben van 6 maanden.
  • De trajecten met opleiding waarvan de subsidiabele periode loopt t/m 31 augustus betreft enkel de trajecten met opleiding voor het mbo-certificaat Individuele Zorg Verlenen of Maatschappelijke Zorg.
  • De maximale loonkostenvergoeding betreft 120% van het Wettelijk Minimum Loon (WML). Het is wel mogelijk om hoger in te schalen dan 120% WML, mits dit past binnen de functiewaarderingssystematiek. 

 
Bekijk hier een volledig overzicht van de voorwaarden voor het aanvragen van een coronabaan.

Huidige stand

In totaal is er 80 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor coronabanen. Tot aan 15 maart jl. is 9.349.305,10 euro aan subsidie aangevraagd. Dat betekent dat er nog een bedrag van ruim 70 miljoen euro te verdelen is.

Extra handen voor de zorg

Mocht je interesse hebben in de subsidieregeling Coronabanen in de zorg en/of op zoek zijn naar nieuwe medewerkers die (tijdelijk) kunnen bijspringen, dan helpen we je hier graag bij via de kandidaten die zich hebben aangemeld bij Extra handen voor de zorg. Een aantal van deze kandidaten beschikt nog niet over de juiste diploma’s om als zorgmedewerker aan de slag te gaan, maar wij denken graag met je mee over hoe deze mensen alsnog ondersteunend kunnen zijn voor jouw zittende medewerkers. Meer hierover vind je op www.extrahandenvoordezorg.nl.

Nieuwsbrief

Wil je blijvend op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rondom het coronavirus? Abonneer je dan hier op onze special corona-nieuwsbrief. 

Meer informatie

Heb je vragen? Neem dan contact op met projectleider Franciska de Boer via f.deboer@zorgzijnwerkt.nl of 06 - 45 02 22 80.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.