Agenda

Bijeenkomst inzet ZZP´ers 29 september

De effecten van de coronacrisis op het personeel en de arbeidsmarkt in de zorg zullen naar verwachting nog lang merkbaar zijn. En wat ons precies nog te wachten staat, is onzeker. Flexibel kunnen inspelen op dat wat gaat komen en daarbij breed nadenken over het thema flexibilisering van arbeid is belangrijker dan ooit. Het gaat hierbij om de flexibele inzet van vast personeel, maar ook over inzet van oproepkrachten en extra inzet door detachering of ZZP’ers. Flexibilisering is echter een complex thema met voor- en nadelen voor werkgevers, vaste werknemers en ZZP’ers.

Inventarisatie in de regio door Care2Care

Care2Care is gestart met inventariseren welke behoefte en ervaringen er in de regio zijn rondom het thema flexibilisering. De analyse en uitkomsten van deze inventarisatie zullen we in het najaar met jullie delen en bespreken. Ook zullen we dan met jullie kijken naar mogelijke oplossingsrichtingen.

Vooruitlopend hierop willen we de volgende bijeenkomst, georganiseerd door ZorgZijn Werkt, een werkgeversorganisatie uit de aangrenzende regio, onder jullie aandacht brengen. De bijeenkomst gaat over de inzet van zzp’ers via een regionaal netwerkplatform, een optie die ook door sommigen van jullie naar voren is gebracht tijdens de gesprekken.

Bijeenkomst 29 september

Op 29 september staat een regionale bijeenkomst over de inzet van ZZP’ers  gepland. Deze bijeenkomst staat ook open voor geinteresseerde werkgevers aangesloten bij de aangrenzende werkgeversorganisatie Care2Care.

Regionaal netwerkplatform voor ZZP

Om de regie op de flexibele inzet terug te brengen naar de regio en meer grip te krijgen op de kosten en kwaliteit, heeft ZorgZijn Werkt - samen met een samenwerkingspartner - een netwerkplatform voor ZZP opgericht. Afgelopen jaar heeft een pilot gedraaid met enkele leden. Tijdens deze bijeenkomst worden de ervaringen gedeeld over deze pilot.

Via het netwerk kunnen ZZP’ers voortaan eenvoudig, met kwaliteitsgarantie, voor goede tarieven, zonder hoge bemiddelingskosten en Wet DBA-vriendelijk worden ingezet. Ook zorg- en welzijnsorganisaties uit Midden Holland en Holland Rijnland kunnen zich aansluiten bij het netwerk!

Zet het in je agenda!

De inspiratiebijeenkomst zal op locatie georganiseerd worden. Daarbij wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen. Mochten de omstandigheden veranderen, dan ontmoeten we elkaar online. De datum is 29 september van 09:00 tot 10:30 uur. Zet die datum in je agenda als je je verder wilt laten informeren. Een goede gelegenheid voor geinteresseerden om te onderzoeken of dit een interessante optie is voor hun organisatie en onze regio. Care2Care zal hierbij ook aanwezig zijn, zodat we daarna met elkaar verder kunnen praten hoe dit aansluit bij de uitkomsten van de inventarisatie in de regio Rijn-Gouwe.

Meld je vandaag nog aan!

Aanmelden kan via deze link. Heb je vragen of wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met Ingrid van den Burg, adviseur Werken in de Zorg, via ingrid@care2care.nl of via 06 -21 10 19 12.

Het geeft mij veel voldoening dat ik in deze functie mijn ervaring op het gebied van projectmanagement, verbinden van partijen en adviseren nu kan inzetten voor een zo belangrijk thema als de tekorten aan personeel in de zorg.
Ingrid van den Burg Adviseur regioteam Werken in de Zorg ingrid@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.