Agenda

Hoe bespreek je mantelzorg op de werkvloer?

Ruim één op de vier medewerkers in Zorg en Welzijn combineert werk met mantelzorg. Vooral medewerkers in de zorg- en welzijnssector krijgen die taak toebedeeld omdat hun naasten en ook zijzelf zich als meest gekwalificeerde mantelzorger zien. Mantelzorg is echter geen gemakkelijke taak en gaat vaak gepaard met gezondheidsklachten. Om projectleiders duurzame inzetbaarheid en HR-adviseurs te helpen dit onderwerp op de agenda te krijgen organiseert RegioPlus op 2 november het webinar over dit thema. 

Locatie: Online
Datum: 03-11-2020 15:00 tot 15:45
Deelname: Gratis
Organisatie: RegioPlus i.s.m. Werk en Mantelzorg

Het is van groot belang om uitval en verzuim voor te zijn.

Ruim 70% van de medewerkers maakt mantelzorg pas bekend als het niet meer te combineren is met het werk. Dat moet anders. Het bespreekbaar maken van mantelzorg is van groot belang voor behoud van goed personeel. In aanloop naar de Dag van de Mantelzorg gaan we tijdens dit webinar hier dieper op in.

Mantelzorgers willen het liever niet op het werk bespreken.

Bijvoorbeeld om werk en privé gescheiden te houden. Terwijl leidinggevenden graag mee willen denken om samen tot een goede oplossing te komen. Maar dat betekent dat er ruimte moet komen óm het op de werkvloer te bespreken. Hoe doe je dat?

In dit interactieve webinar ontdek je meer over het bespreekbaar maken van mantelzorg op het werk. Aan het einde van het webinar heb je:

  • kennis van mantelzorg en de invloed op het werk
  • ervaringen uit de praktijk gehoord
  • praktische tools om mantelzorg bespreekbaar te maken
  • een overzicht van te gebruiken informatiemateriaal binnen jouw organisatie

Voor wie: Beleidsadviseurs duurzame inzetbaarheid, werken en behoud, P&O- en HR-adviseurs

Heb je interesse? Meld je snel aan om jouw digitale plaatsen te reserveren.

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de verbetertrajecten tijdens mijn master zet ik met veel plezier in voor Care2Care en onze leden.
Maartje Bouwens Projectleider Duurzame Inzetbaarheid & Innovatie maartje@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.