Agenda

Symposium ‘Ruimte voor leren’

Scholen en (zorg)organisaties hebben te maken met Millennials en met leerlingen uit generatie Z. Twee interessante generaties, die uitgroeien tot de grootste en meest diverse generaties die er zijn. Op donderdag 12 november van 13.00-16.00 uur organiseren zorgorganisaties en scholen uit de regio Rijn Gouwe een Webinar en 8 verschillende workshops over de begeleiding van deze leerlingen en studenten.

Laat je inspireren & informeren om leerlingen een mooie opleidingsplek te geven en meld je aan

Wat kun je verwachten?

 • Wie is je leerling en wat vindt jouw leerling interessant?
 • Hoe houd je de zorg aantrekkelijk voor de nieuwe generatie leerlingen?
 • Hoe geven we jou handvatten om leerlingen de opleidingstijd van hun leven te geven?
 • Wat kun jij doen als begeleider om leerlingen een succesvolle opleidingsplaats te geven?

Programma 

Het online symposium start met een Webinar. Vervolgens vinden er 8 digitale workshops plaats, waar jij er twee van kunt volgen. Vanuit het Webinar word je digitaal begeleid naar een van de acht workshops die jij graag wilt volgen. Na de eerste workshop houden we een kleine pauze van 15 minuten, voordat we starten aan de tweede ronde workshops. 

13.00 uur                            Opening symposium met Webinar - Martijn van Rossum & Miranda Schouten
                                             Millennials en generatie Z als leerling, wat betekent dit voor de werkbegeleiding? 
14.00 uur                            Start workshop 1 - volg één van de 8 digitale workshops
15.00 uur                            Start workshop 2 - volg één van de 8 digitale workshops

Overzicht workshops

Tijdens een workshopronde delen acht verschillende experts hun kennis via een interactieve, inspirerende workshop. Welke twee workshops passen het beste bij jou? Kijk hier voor de volledige omschrijving van de workshops.

 1. Leren in Veiligheid - Jos van den Berg, Algemeen verpleegkundige, Zorgpartners Midden Holland & Marjolein van Wijk, Docent Hogeschool Utrecht en Lecturer Practitioner binnen Zorgpartners Midden Holland.
 2. Verbinding - Martijn van Rossum - Eigenaar Studelta
 3. Maak jij het verschil als werkbegeleider? Tips en tricks van experts! - Jolanda Schilt – Francke en Conny Hes – Groene Hart Ziekenhuis
 4. Eigen regie - Guido Hendriks - Projectleider mboRijnland voor Radicaal Vernieuwen WaardeVol Onderwijs
 5. Van werksituatie naar leersituatie - Sonja Jong - Docent mboRijnland en Onderwijsontwerper bij CIV welzijn & zorg
 6. Loopbaancompetenties - Jacobine van der Veer - Docent Hoornbeeck college
 7. Tijd voor leren, hoe ga je om met hetspanningsveld zorgen voor de bewoner/ patient en het begeleiden van de leerling - Miny Verberne – trainer Calibrisadvies
 8. Taakondersteuning in het werk. Ask Me! - Jaco van der Worp - Senior adviseur Leren & Ontwikkelen Groene Hart Ziekenhuis

Meld je aan!

Laat je als werkbegeleider, praktijkopleider, HRM-adviseur of docent inspireren & informeren door dit Webinar en de verschillende workshops. Schrijf je hier in en selecteer jouw twee workshops naar keuze. Uiterlijk 5 november ontvang je een link via Zoom voor deelname aan het webinar en de workshops.

Heb je nog vragen over het symposium? Neem contact op met Renske Mijderwijk via renske@care2care.nl of via 06-86840195.

Laat mij op strategisch en uitvoerend niveau met je meedenken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat er voldoende en tevreden medewerkers zijn in zorg en welzijn!
Renske Mijderwijk Eventcoördinator & Communicatieadviseur renske@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.