Agenda

Regionaal innoveren in het verpleeghuis: slim incontinentiemateriaal

Ouderenzorgorganisaties ActiVite, DSV|Verzorgd leven, Libertas Leiden en Topaz onderzochten samen welke innovaties in de zorg echt meerwaarde hebben. In deze online bijeenkomst op donderdag 11 februari gaan we in op de aanpak en ervaringen aan de hand van één van de projecten: slim incontinentiemateriaal.

We presenteren de ervaringen met het implementeren, de aanpak voor regionale opschaling, de knelpunten in de business case en de landelijke ontwikkeling omtrent duurzame implementatie en financiering. Tot slot gaan we in op welke wijze andere zorgaanbieders in de regio kunnen aanhaken en gebruik kunnen maken van de ontwikkelde kennis en ervaring.

Slimme Zorg Estafette

Om slimme zorg en innovatie een stap verder te brengen, organiseert het ministerie van VWS in februari 2021 de Slimme Zorg Estafette. In alle domeinen van zorg en welzijn wordt volop geïnnoveerd en geëxperimenteerd met nieuwe (digitale) technologieën. Dat is ook hard nodig, want de zorg staat de komende jaren voor grote uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid en betaalbaarheid.

De activiteiten in de regio West staan gepland tussen 8 en 12 februari. Kijk voor alle activiteiten op www.slimmezorgestafette.nl.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden.

Kosten

De online meeting is gratis toegankelijk voor iedereen.

Zoom

De online meeting vindt plaats via Zoom. Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvang je een uitnodiging per e-mail. Deze kun je accepteren, net zoals andere afspraakverzoeken. In die uitnodiging vind je:

  • Een link om deel te nemen op het betreffende tijdstip.
  • Om deel te kunnen nemen heb je altijd een camera en microfoon nodig op je laptop, tablet of telefoon.

Let op: de inloop van de bijeenkomst start iets eerder, zodat we ook echt van start kunnen gaan om 11 uur.

Meer informatie

Lees hier het artikel over de pilot met slim incontinentiemateriaal. Voor meer informatie kun je contact opnemen met projectleider Maartje Bouwens via maartje@care2care.nl of 06-86849542.

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de verbetertrajecten tijdens mijn master zet ik met veel plezier in voor Care2Care en onze leden.
Maartje Bouwens Projectleider Duurzame Inzetbaarheid & Innovatie maartje@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.