Agenda

Netwerk Behoud - thema: voorbeeld om verloop en verzuim terug te dringen

Op dinsdag 15 juni, van 9.30 tot 11.00 uur, komt het netwerk Behoud voor de derde maal bijeen. Als introductie van deze bijeenkomst zal Maartje Bouwens (projectleider uitstroomonderzoek) je meenemen in de stand van zaken rondom het landelijke uitstoomonderzoek, vertaald naar onze regio en gekoppeld aan het onderwerp van vandaag. We bespreken het terugdringen van het verloop/verzuim van medewerkers in relatie tot eigen regie.

Een van de deelnemers van dit netwerk, Ann Heijndijk, mag zich met haar collega Silvia van Gaal 'Impactmaker van 2020' noemen. Zij wonnen deze titel met het project ‘Vanaf dag één aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling’ van Jeugdbescherming West, waarin de regie voor de eigen loopbaan wordt ‘teruggegeven’ aan medewerkers. Met dit initiatief blijven medewerkers, ondanks de zwaarte van het beroep, langer in het werk. “En dat is wat we belangrijk vinden, het behoud van onze medewerkers”, aldus Silvia van Gaal. Tijdens deze bijenkomst vertellen zij hoe zij dit voor elkaar gekregen hebben. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Wil je graag collega’s ontmoeten en meepraten, meld je dan aan! Noteer ook alvast de datum van de volgende netwerkbijeenkomst in je agenda: dinsdag 12 oktober, van 9.30 uur tot 11.00 uur.

Voor wie

Voor iedereen die zich vanuit zijn/haar functie bezighoudt met behoud, vitaliteit en/of duurzame inzetbaarheid van zorg- en/of welzijnsmedewerkers(bijv. vitaliteitsadviseurs, HR-adviseurs, Arbo-adviseurs, mobiliteitsadviseurs, verzuimbegeleiders, loopbaancoaches, etc.).

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor de bijeenkomst.

Kosten

De online meeting is gratis toegankelijk voor zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio.

Microsoft Teams

De online meeting wordt gehouden via Microsoft Teams*. Na aanmelding ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor de bijeenkomst via Microsoft Outlook. Deze uitnodiging kun je, net zoals andere afspraakverzoeken, accepteren. In die uitnodiging vind je:

  1. Een link om deel te nemen op het betreffende tijdstip.
  2. Een korte gebruiksaanwijzing voor Microsoft Teams. Je hebt altijd een camera en microfoon op je laptop, tablet of telefoon nodig om deel te kunnen nemen.

Thema ideeën volgende bijeenkomst

Heb je een ander interessant onderwerp op het gebied van vitaliteit, gezondheid, loopbaan of mobiliteit, waar je graag eens met je collega’s uit het netwerk over zou willen sparren? Geef dit dan door aan Nicolien Verhage, projectleider ZorgZijn Werkt, via verhage@zorgzijnwerkt.nl. Op basis van deze input bepalen we het thema voor de volgende bijeenkomst.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicolien Verhage, via n.verhage@zorgzijnwerkt.nlof 06 – 18 72 01 31. Zij zal de online meeting begeleiden, samen met Maartje Bouwens.

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de verbetertrajecten tijdens mijn master zet ik met veel plezier in voor Care2Care en onze leden.
Maartje Bouwens Projectleider Duurzame Inzetbaarheid & Innovatie maartje@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.