Agenda

Zomersessie ‘Snel goede gegevens vinden' – Speciaal voor personeelsadviseurs en personeelsmanagers

Op dinsdag 24 augustus organiseren wij de online zomersessie ‘Snel goede gegevens vinden’ voor personeelsadviseurs en -managers. In deze zomersessie kijken we naar actuele P&O gerelateerde vragen over instroom, uitstroom, verzuim en behoud. Met deze sessie krijg je meer tools om beter met bestaande gegevens en cijfers om te gaan. Hoe kom je bijvoorbeeld aan meer informatie? Hoe kan je met cijfers zorgen dat het draagvlak voor jouw acties versterkt worden? Herken je je in deze vragen? Schrijf je dan snel in!

Arbeidsmarktinbeeld

Eén van de bronnen bij de zomersessie is Arbeidsmarktinbeeld. Voor ZorgZijn Werkt kun je die bekijken op www.zorgzijnwerkt.arbeidsmarktinbeeld.nl en voor Care2Care op www.care2care.arbeidsmarktinbeeld.nl. Deze twee websites zijn speciaal gericht op onze regionale arbeidsmarkt.

Daniëlle Spaans, P&O-adviseur bij Stichting Anton Constandse, over Arbeidsmarktinbeeld: “Arbeidsmarktinbeeld bevat bruikbare informatie. Belangrijk om daar nu meer van af te weten. Nu kunnen we bijvoorbeeld zelf onze benchmark voor uitstroomcijfers up-to-date houden.”

Voorbereiding zomersessie

Van jou als deelnemer wordt verwacht dat je – uiterlijk 1 week van te voren – tussen de twee en vijf vragen opstuurt. Marlies Rosenbrand, senior projectleider/arbeidsmarktonderzoeker, kijkt van tevoren naar je vragen en interessante bronnen. In de zomersessie zelf komen een aantal vragen aan bod.

Voorbeeld vragen:

  1. Hoeveel medewerkers verliezen we nu ieder jaar binnen onze branche?
  2. Wat zijn actuele regionale verzuimcijfers?
  3. Vertrekken er bij onze collega-organisaties jaarlijks ook zoveel medewerkers?
  4. Groeit de instroom vanuit het onderwijs voor de beroepsgroepen waarin ik geïnteresseerd ben?

Doel zomersessie

Het krijgen van meer inzicht in bestaande databronnen om jouw arbeidsvragen te beantwoorden.

Voor wie?

Personeelsadviseurs en -managers. Let op: vanwege het interactieve karakter is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Waar?

Via Microsoft Teams. Een link voor de bijeenkomst krijg je een week van te voren opgestuurd.

Wanneer?

Dinsdag 24 augustus van 15:15 (‘inloop’) tot 16:30 uur

Kosten

De zomersessie is gratis. Er is een no-show-fee van 30 euro van toepassing, dit in verband met de inhoudelijke voorbereidingen die deze bijeenkomst met zich meebrengt.

Meld je hier aan!

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.