Thema's / Anders werken en organiseren

Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT)

Onze regionale arbeidsmarkt in zorg en welzijn wordt steeds krapper. Stil zitten is geen optie – actie is nodig. Voor de middellange termijn (perspectief 2023) is daarom een Regionaal Actieprogramma Aanpak Tekorten (RAAT) opgesteld. Met het Actieprogramma 'Van tekorten naar kansen' bundelen we onze krachten. Een daadkrachtige aanpak en concrete oplossingen voor de korte en langere termijn waar werkgevers en opleidingsinstituten nauw bij betrokken zijn. Wij werken vanuit vertrouwen, energie en in verbondenheid aan deze regionale kans om een duurzame en innovatieve transitie naar voldoende menskracht in zorg en welzijn te realiseren.

Rol Care2Care

Care2Care voert de activiteiten uit met alle partners die RAAT hebben ondertekend en gaan ondertekenen. Wij initieren, stimuleren, ondersteunen, faciliteren, verzamelen en verspreiden informatie, voeren uit, bewaken de voortgang, zorgen voor verbinding en samenhang, communiceren en coördineren. Nieuwe initiatieven worden alleen ontplooid als dat echt nodig is en anders wordt er zoveel mogelijk aangesloten bij bestaande initiatieven.

Aanspreekpunten voor de actielijnen zijn:
Actielijn 1: Lies Lokkerbol (lies@care2care.nl)
Actielijn 2: Maartje Bouwens (maartje@care2care.nl) en Alwin Lusing (alwin@care2care.nl)
Actielijn 3: Lilian Menu, (lilian@care2care.nl) en Maartje Bouwens (maartje@care2care.nl)

Vervolg

In RAAT 2.0 ‘Van Tekorten naar Kansen’ benoemen we mooie ambities, actielijnen en concrete activiteiten. Nu is het de uitdaging om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan en verder nog meer te concretiseren en uit te voeren. Qua rolverdeling en verantwoordelijkheden sluiten we zoveel mogelijk aan bij huidige structuren van projectleiders, netwerken en overlegstructuren.

Care2Care draagt zorg voor het totaaloverzicht en legt waar nodig verbindingen tussen de diverse projecten en initiatieven. Onze aandacht gaat hierbij specifiek uit naar de wijze van communicatie, om alles voor de betrokken partijen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Bekijk het overzicht dat tijdens de kick-off werd getekend.

RegieRAAT 

De RegieRAAT bestaat uit de voorzitters van de actielijnen en fungeert als een bestuurlijk platform voor RAAT 2.0. De RegieRAAT monitort minimaal drie keer per jaar de voortgang van het RAAT. Ook stemt de RegieRAAT eventuele bijstellingen van acties af. De voorzitters zijn:

Actielijn 1: Marja van der Valk en Miranda Schouten
Actielijn 2: Gerard Gerding
Actielijn 3: Lita Berkhout en Lia de Jongh. 

De RegieRAAT is aangesteld door het bestuur van Care2Care en fungeert als een speciale commissie.

Bekijk hier de samenhang van diverse projecten in de regio. 

Met alle plezier deel ik de ervaring die ik heb op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn.
Lies Lokkerbol Projectleider onderwijs - arbeidsmarkt & RAAT lies@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.