Thema's / Anders werken en organiseren

Samen regionaal sterk tijdens de coronacrisis

Op deze pagina vind je alle informatie over de projecten die wij tijdens de huidige coronacrisis oppakken. Wij doen dit voor en met de zorg- en welzijnsorganisaties in de regio Rijn Gouwe en in nauwe samenwerking met de andere regionale zorgorganisaties verenigd in het samenwerkingsverband RegioPlus.

Regionaal contactpunt

We matchen de vraag en het aanbod van zorgpersoneel

De impact van het coronavirus heeft zijn weerslag op alle medewerkers in zorg en welzijn. Als gevolg van het virus wordt de vraag naar tijdelijke inzet van (gediplomeerde) medewerkers steeds groter. Tegelijkertijd zien we dat mensen, waaronder veel (oud)verpleegkundigen en (oud)verzorgenden, in grote getalen hun hulp aanbieden. Door middel van het Regionaal ContactPunt helpt Care2Care om vraag en aanbod naar extra zorgpersoneel tijdens de coronacrisis versneld samen te brengen.

Extra Coaching voor de Zorg

De druk op de zorgprofessionals is groot. Van meerdere kanten is er vraag naar mentale ondersteuning om de (zorg)medewerkers ook op langere termijn vitaal inzetbaar te houden. In de organisaties wordt daar op diverse manieren invulling aan gegeven. Wanneer de vraag groeit en het aanbod intern niet voldoende is kan gebruik gemaakt worden van ‘extra coaching voor de zorg’. Dit initiatief kan een aanvulling zijn op mentale ondersteuning die zorgorganisaties intern bieden.

Zorgmedewerkers die behoefte hebben om in contact komen met professionals voor traumaverwerking kunnen direct contact opnemen met het contactpunt psychosociale ondersteuning van ARQ IVP. Het contactpunt zorgprofessionals is 7 dagen in de week te bereiken tussen 08.30 en 21.30 uur op telefoonnummer 088- 330 5500.

Gratis e-book Zorgen voor Professionals

Gerelateerd aan dit onderwerp is het gratis e-book ‘Zorgen voor Professionals’. Om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken en als blijk van waardering bieden PFZW, PGGM&Co, Stichting IZZ en NVZ dit boekje graag aan. Het is geschreven door professionele coaches onder leiding en redactie van Donatus Thöne. Het biedt praktische tips in moeilijke tijden voor professionals die onder grote druk moeten werken en is gebaseerd op ervaring in en uit de zorg. Klik hier voor meer informatie en om een exemplaar te downloaden.

Webinar ‘Teamkracht door communicatie, juist nu’

Hoe houd je je crisiscommunicatie sterk en passend bij je organisatie? Care2Care biedt je graag een helpende hand om merkwaardig te kunnen (blijven) communiceren ten tijde van de coronacrisis. Daarom organiseerden we in samenwerking met Zorgbroeders een interactieve webinar vol praktische tips. Heb je de webinar gemist of wil je hem nog eens terugzien? Dat kan hier. Het is ook mogelijk om de presentatie terug te zien in deze pdf 'Teamkracht door communicatie, juist nu'.

SectorplanPlus

De gebeurtenissen in de afgelopen weken hebben ook effect op het subsidieproject SectorplanPlus. Zo is besloten tijdens de corona-crisis via het SectorplanPlus subsidiemogelijkheden te bieden voor inzet van extra zorgprofessionals. Ook voor zorginstellingen die geen aanvraag in tijdvak 4 van SectorplanPlus hadden gedaan. Daarnaast zijn deadlines aangepast en wordt de administratie vereenvoudigd. Lees hier meer.

Vermelding in de regio

Meer informatie?

  • De meestgestelde vragen voor zorgvrijwilligers en zorgorganisaties bekijk je hier.
  • Neem voor aanvullende vragen over het Regionaal Contactpunt of andere arbeidsmarktvraagstukken als gevolg van corona contact met ons op via contactpunt@care2care.nl of 0182 – 356035.
  • De Algemene Voorwaarden voor 'Extra handen voor de zorg' bekijk je hier.
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.