Thema's / Arbeidsmarkt in Beeld

Arbeidsmarkt in Beeld

Wil je meer weten over de regionale arbeidsmarkt in zorg en welzijn? Kijk dan eens op Arbeidsmarkt In Beeld. Dit is een digitaal dashboard waarop alle relevante arbeidsmarktinformatie over zorg en welzijn op maat beschikbaar is voor zorginstellingen, overheden, bedrijven, het onderwijs en andere geïnteresseerden. Op dit dashboard voer je eenvoudig zelf een benchmark uit tussen regio’s en branches. Ook vind je up-to-date en interactieve datavisualisaties op zowel macro- als microniveau. Daarnaast verschijnen regelmatig thema-artikelen waarin arbeidsmarkt- en onderwijsvraagstukken worden uitgediept.  

Regionale arbeidsmarktinformatie door Arbeidsmarkt in beeld

Door arbeidsmarktdata en -analyses beter te ontsluiten, komen arbeidsmarktvraagstukken beter in beeld. We presenteren de arbeidsmarktinformatie op aantrekkelijke wijze, ook voor mensen die niet dol zijn op cijfers. De grafieken en tabellen zijn interactief, zodat de gebruiker ze zelf op maat kan maken door een jaar, regio en/of branche te kiezen. Het dashboard biedt de mogelijkheid om benchmarkfiguren te maken. Hierdoor kun je in één oogopslag zien hoe jouw branche en regio zich ontwikkelen ten opzichte van anderen. En dat alles met de meest actuele arbeidsmarktinformatie, omdat de website regelmatig geüpdatet wordt.

Arbeidsmarktinformatie en publicaties

De afgelopen jaren waren we al actief op het gebied van arbeidsmarktonderzoek. We delen de resultaten van onze arbeidsmarktanalyses onder meer in onze publicatie Arbeidsmarktonderzoek (2019). Ook gebruiken we de arbeidsmarktinformatie die we tot onze beschikking hebben in beleidsplannen, projectplannen en themapublicaties. Dit doen we om bestuurders, managers, adviseurs, beleidsmakers en medewerkers op de hoogte te brengen van de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Zo dragen we als Care2Care bij aan het onderbouwen van en richting geven aan arbeidsmarkt- en het HR-beleid in de sector.

Dit platform is een initiatief van Care2Care samen met werkgeversorganisaties Transvorm en WGV Zorg en Welzijn en ontwikkeld in samenwerking met Etil en Betawerk.

Graag ga ik in gesprek met onze leden om met de inzichten vanuit arbeidsmarktonderzoek gezamenlijke aanpakken voor knelpunten te ontwikkelen.
Aart Lodder Beleidsadviseur Arbeidsmarktonderzoek A.Lodder@regioplus.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.