Thema's / Arbeidsmarkt in Beeld

Arbeidsmarktonderzoek

Nederland vergrijst, de levensverwachting stijgt en daarmee neemt de behoefte aan zorg toe. Dit betekent dat ook de vraag naar personeel in de zorg- en welzijnssector blijft toenemen. Om de arbeidsmarkttekorten op te lossen, is er afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de instroom van nieuw personeel. De arbeidsmarktcijfers laten zien dat het aantal nieuwe medewerkers in zorg en welzijn in onze regio inderdaad is toegenomen. Een mooi resultaat, dat we graag willen behouden.

Facts & figures in Rijn Gouwe

De facts & figures geven een overzicht van de arbeidsmarktcijfers in de regio Rijn Gouwe. Wat opvalt, is dat een focus alleen op instroom niet genoeg is om te kunnen voldoen aan de steeds groter wordende zorgvraag. Het is nog belangrijker om aandacht te hebben voor het behoud van personeel en slimmer en anders werken.

Care2Care ondersteunt aangesloten organisaties bij de ontwikkeling van arbeidsmarktbeleid. We inspireren, organiseren diverse bijeenkomsten, delen onze kennis en expertise en geven advies. Ook werken we samen aan instroom, doorstroom en behoud van personeel in zorg en welzijn in Zuid-Holland Noord en Midden-Holland.

Op Arbeidsmarkt in Beeld staat up-to-date arbeidsmarktinformatie voor zorginstellingen, overheden, bedrijven, het onderwijs en andere geïnteresseerden in zorg en welzijn.

Wil je gedrukte exemplaren van de facts & figures aanvragen of meer informatie? Neem dan contact op met Alwin Lusing via alwin@care2care.nl of (0182) 35 60 35.

Graag ga ik in gesprek met onze leden om met de inzichten vanuit arbeidsmarktonderzoek gezamenlijke aanpakken voor knelpunten te ontwikkelen.
Aart Lodder Beleidsadviseur Arbeidsmarktonderzoek A.Lodder@regioplus.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.