Thema's / Arbeidsmarkt in Beeld

Zorg- en welzijnsmedewerkers Rijn Gouwe willen vaker dan gemiddeld terugkeren

Medewerkers in zorg en welzijn die uit de sector vertrekken in de regio Rijn Gouwe geven vaker dan het landelijk gemiddelde aan om in de toekomst weer terug te willen keren. Dit blijkt uit de factsheet met regionale resultaten van het landelijk uitstroomonderzoek onder zorg- en welzijnsorganisaties, geïnitieerd door Care2Care en dertien andere werkgeversorganisaties. Van het totaal aantal zorg- en welzijnsmedewerkers in Rijn Gouwe wisselden in 2019 ruim 13.390 medewerkers (19%) van baan. De meest voorkomende redenen voor vertrek bij mensen die korter dan één jaar in dienst zijn, zijn de werksfeer en -omgeving.

Het behoud van medewerkers voor de organisatie en de sector is van groot belang voor een evenwichtige arbeidsmarkt in zorg en welzijn, nu en in de toekomst. Hoewel de thema’s duurzame inzetbaarheid en behoud het afgelopen jaar hoger op de agenda zijn geplaatst in de regio Rijn Gouwe, is het aantal zorg- en welzijnsmedewerkers dat uitstroomt uit de sector stabiel gebleven. Uit deze cijfers blijkt dat uitstroom nog altijd een urgent vraagstuk is voor de sector en dat (meer) actie is vereist. Binnen het samenwerkingsverband Rijn Gouwe gebruiken we de resultaten van het uitstroomonderzoek daarom om de visie en ambitie aan te scherpen omtrent het behoud van personeel, samen met onze aangesloten organisaties en stakeholders.

Bekijk de factsheet hier. Wil je ook deelnemen aan regionale acties omtrent het behoud van medewerkers? We gaan graag met je in gesprek. Neem hiervoor contact op met Maartje Bouwens (maartje@care2care.nl of 06 - 86 84 95 42). 

 

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de verbetertrajecten tijdens mijn master zet ik met veel plezier in voor Care2Care en onze leden.
Maartje Bouwens Projectleider Duurzame Inzetbaarheid & Innovatie maartje@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.