Thema's / Arbeidsmarkt in Beeld

Arbeidsmarktdashboard uitgebreid met informatie over inzet zorgmedewerkers

Bij het bepalen van het arbeidsmarktbeleid van de organisatie is arbeidsmarktinformatie noodzakelijk. Steeds meer organisaties binnen de sector Zorg en Welzijn zijn zich hiervan bewust en raadplegen daarom het dashboard Arbeidsmarkt in Beeld. Dit dashboard geeft actuele informatie over de arbeidsontwikkeling in de zorg- en welzijnssector. Onlangs is Arbeidsmarkt in Beeld uitgebreid met informatie over de inzet van zorgmedewerkers. Dit omdat de belasting en inzetbaarheid van zorgpersoneel extra urgent is bij de huidige toenemende druk op de arbeidsmarkt.

Regionale arbeidsmarktinformatie

Op Arbeidsmarkt in Beeld heeft iedere regionale werkgeversorganisatie binnen het samenwerkingsverband RegioPlus een eigen dashboard met arbeidsmarktinformatie. Nu is op elk van deze dashboards ook een extra tabblad beschikbaar met verdiepende informatie over de inzetbaarheid van zorgmedewerkers. Hier worden onder andere interactieve visuals getoond met informatie van Pensioenfonds Zorg en Welzijn over overwerk en oproepkrachten. De data rondom ziekteverzuim is afkomstig van Vernet. Op het nieuwe tabblad komt op termijn ook informatie beschikbaar over de ROAZ-regio’s.

Meer informatie?

We blijven het dashboard verder ontwikkelen met relevante data. Maandelijks verschijnt er daarnaast een factsheet met een samenvatting van de data op Arbeidsmarkt in Beeld. Deze factsheet kun je hier downloaden.

Heb je vragen over de uitbreiding van het regionale dashboard? Neem dan contact met ons op.

Graag ga ik in gesprek met onze leden om met de inzichten vanuit arbeidsmarktonderzoek gezamenlijke aanpakken voor knelpunten te ontwikkelen.
Aart Lodder Beleidsadviseur Arbeidsmarktonderzoek A.Lodder@regioplus.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.