Thema's / Arbeidsmarkt in Beeld

Nieuwe rapportage landelijk uitstroomonderzoek

Sinds de toename van personeelstekorten in zorg en welzijn neemt ook de vraag naar inzicht over uitstroom toe. Om die reden is in 2019 het landelijke uitstroomonderzoek Zorg en Welzijn gestart. Care2Care wil regionale werkgevers niet alleen meer inzicht geven in het voorkomen van ongewenste uitstroom, maar ook in hoe we ex-medewerkers weer kunnen verleiden terug te keren. Interessante aspecten om te benadrukken zijn hierbij de samenwerking binnen het team, de waardering van cliënten en de daadwerkelijke inhoud van het werk.

Het Landelijk uitstroomonderzoek Zorg en Welzijn is een continu onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Presearch waarbij zich landelijk meer dan 300 zorg- en welzijnsorganisaties hebben aangesloten. Care2Care analyseert samen met de andere regionale werkgeversorganisaties jaarlijks de resultaten. Begin volgend jaar volgt een regionaal factsheet over de uitstroom in Haaglanden, Nieuwe Waterweg Noord en Rijn Gouwe.

  • Klik hier voor de landelijke rapportage.
  • Klik hier voor de landelijke factsheet.
Graag ga ik in gesprek met onze leden om met de inzichten vanuit arbeidsmarktonderzoek gezamenlijke aanpakken voor knelpunten te ontwikkelen.
Aart Lodder Beleidsadviseur Arbeidsmarktonderzoek A.Lodder@regioplus.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.