Thema's / Arbeidsmarkt in Beeld

Regionaal uitstroomonderzoek

Zorg- en welzijnsinstellingen zitten niet te wachten op ongewenste uitstroom en de daarmee gepaarde personeelstekorten. Om in kaart te brengen waarom medewerkers vertrekken, presenteren ZorgZijn Werkt en Care2Care het Uitstroomonderzoek voor de regio Haaglanden, Nieuwe Waterweg Noord en Rijn Gouwe.

In april 2019 is een groot doorlopend landelijk uitstroomonderzoek gestart. Doel van het onderzoek is meer inzicht in ongewenst verloop, zodat er zowel op organisatie- als op samenwerkingsniveau gerichte acties voor behoud van personeel genomen kunnen worden. Op basis van de landelijke resultaten hebben ZorgZijn Werkt en Care2Care nu een vertaalslag naar deze regio gemaakt.

Een belangrijke conclusie is dat het overgrote deel van het vrijwillig vertrokken zorgpersoneel nog steeds wil werken in de sector zorg en welzijn. Daarnaast heeft de eerste coronagolf tot een hoger verzuim geleid bij de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, ziekenhuizen en VVT.

Benieuwd naar de overige resultaten? Bekijk hier de factsheet.

Graag ga ik in gesprek met onze leden om met de inzichten vanuit arbeidsmarktonderzoek gezamenlijke aanpakken voor knelpunten te ontwikkelen.
Aart Lodder Beleidsadviseur Arbeidsmarktonderzoek A.Lodder@regioplus.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.