Thema's / Behoud van medewerkers

Het Gezond & Zeker programma

Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal in een organisatie. Hoe zorg je ervoor dat zij vitaal, gemotiveerd en betrokken blijven? Om een antwoord te geven op deze vraag, coördineert RegioPlus sinds 2005 het kennisplatform Gezond & Zeker. Ook Care2Care werkt hieraan mee. Het doel van het platform is onder andere kennisdeling voor zorg- en welzijnsprofessionals, om agressie en fysieke belasting in het werk zoveel mogelijk te voorkomen. Andere belangrijke thema’s van het Gezond & Zeker programma zijn de werk-privé-balans, probleemgedrag en de zelfredzaamheid van cliënten.

Blijf innoveren

Ook innovatie in zorg en welzijn vormt een belangrijk thema bij Gezond & Zeker, want de zorg van morgen ziet er anders uit dan die van vandaag. Innovatieve oplossingen zijn nodig om de personeelstekorten het hoofd te bieden. Gezond & Zeker verzamelt en verspreidt deze innovatieve oplossingen. Bijvoorbeeld door middel van PreGo! tips: korte en praktische tips waarmee zorgprofessionals direct aan de slag kunnen. Deze tips zijn geschreven door de inhoudelijke experts van Gezond & Zeker en lees je iedere maand in de nieuwsbrief en op www.blijfinzetbaar.nl.

Gezond & Zeker Innovatiedag

Een belangrijk onderdeel van Gezond & Zeker is de jaarlijkse Gezond & Zeker Innovatiedag. Tijdens deze dag geven gepassioneerde en ervaren workshopleiders diverse inhoudelijke en praktische workshops over mentale en fysieke belasting, ongewenst gedrag en het verhogen van de veiligheid op de werkvloer. Jaarlijks komen meer dan duizend bezoekers naar de Innovatiedag.

In 2019 organiseerde CareCare een regionale Gezond & Zeker dag. Bekijk de vlog hieronder voor een sfeerimpressie.

Blijftinzetbaar.nl

Via www.blijfinzetbaar.nl biedt Gezond & Zeker uitgebreide informatie voor ergo- en veiligheidscoaches. Denk hierbij aan e-learningmodules, uitgebreide PreGo! tips rondom fysieke belasting en agressie en nog veel meer verdiepende informatie. Ook kun je er allerlei hulpmiddelen downloaden, zoals het Ergocoach paspoort, de posters Praktijkrichtlijnen en de stickers met mobiliteitsklassen.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Meld je dan aan voor de Gezond & Zeker nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt iedere derde donderdag van de maand en heeft steeds een ander thema. Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Heb je een vraag over Gezond & Zeker? Neem dan contact op met onze projectleiders Maartje Bouwens (maartje@care2care.nl) of Alwin Lusing (alwin@care2care.nl).

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de verbetertrajecten tijdens mijn master zet ik met veel plezier in voor Care2Care en onze leden.
Maartje Bouwens Projectleider Duurzame Inzetbaarheid & Innovatie maartje@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.