Thema's / Behoud van medewerkers

Sterk in je werk, zorg voor jezelf

Veranderingen in de zorg hebben grote gevolgen voor mensen die in zorg en welzijn werken. Daarom is in 2017 het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ in het leven geroepen, waardoor medewerkers in zorg en welzijn en mensen met interesse in zorg en welzijn de kans krijgen om hun loopbaan een positieve wending te geven.

Gratis loopbaanadvies voor iedereen die (weer) wil werken in zorg en welzijn

Dit initiatief van CNV Zorg & Welzijn en de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus (waaronder Care2Care) biedt mensen die werken in zorg en welzijn of die hier (weer) willen werken een gratis gesprek met een loopbaancoach in onze regio aan.

We bieden de mogelijkheid om samen met de coach te ontdekken wat iemand kan doen om mee te groeien met het werk, als zij-instromer aan de slag te gaan of de overstap naar een andere baan in zorg en welzijn te maken. Ook is praktische hulp mogelijk, zoals support bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief, een beroepentest of verwijzing naar een passende cursus of opleiding.

Het ministerie van VWS heeft een subsidie beschikbaar gesteld om het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ mogelijk te maken.

Aanpak in de regio Rijn Gouwe

De gesprekken in onze regio worden gevoerd door loopbaancoaches die werkzaam zijn in zorg en welzijn en/of over ruime kennis en ervaring beschikken van de sector. Deelnemers in onze regio melden zich aan via de site www.sterkinjewerk.nl. Deze deelnemers worden vervolgens door Care2Care benaderd en gekoppeld aan de loopbaancoaches. Zij voeren het gesprek, en bepalen of er een vervolggesprek, nadere test of groepstraining nodig is.

Aan de gesprekken, testen en/of vervolgtraining zijn geen kosten verbonden. Dit biedt deelnemers de kans om goed met hun eigen loopbaan aan de slag te gaan.
Download hier de flyer of kijk eens op de Facebookpagina van Sterk in je werk.

Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Monique van der Heijden via monique@care2care.nl of 0182 356035.

Zo gaaf om mensen die zelf altijd voor een ander klaar staan een steuntje in de rug te kunnen bieden als zij dat nodig hebben!
Monique van der Heijden Coördinator Sterk in je Werk en Digivaardig in de Zorg monique@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.