Thema's / Behoud van medewerkers

Nu online: kennissite over onboarden in zorg en welzijn

In een tijd waarin we zorgverleners snel willen inzetten om aan de zorgvraag te kunnen voldoen, is goed beleid rondom onboarding van essentieel belang. Om jou als organisatie in dit beleid te ondersteunen, hebben we samen met vijf andere werkgeversorganisaties de tool care2care.onboardenzorgenwelzijn.nl ontwikkeld. Deze nieuwe tool is speciaal bedoeld voor HR-medewerkers in de sector en ondersteunt bij de optimalisatie van het onboardingsproces binnen jouw organisatie. 

Tips, inspiratie en aanbevelingen

Op de website vind je allerlei tips voor de inrichting van het onboardingsproces, inspiratie en aanbevelingen. Ook ontdek je in hoeverre jouw organisatie al investeert in onboarding. Benieuwd geworden? Klik hier om een kijkje te nemen.

Samenwerkende werkgeversorganisaties

De website is het resultaat van een samenwerking tussen Care2Care en vijf regionale werkgeversorganisaties: Transvorm, Viazorg, WGV Zorg en Welzijn, WZW en Zorgzijn Werkt. Samen met onderzoeksbureau Significant stelden we de informatie op de website op. Hiervoor deden we uitvraag onder HR-medewerkers, recruiters en leidinggevenden binnen aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties die aangesloten zijn bij één van de werkgeversorganisaties. Ook werkten we samen met onderzoeksbureau Significant om de tool te ontwikkelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de website of over de andere activiteiten van Care2Care op het gebied van onboarding? Neem dan contact op met Maartje Bouwens (maartje@care2care.nl).

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de verbetertrajecten tijdens mijn master zet ik met veel plezier in voor Care2Care en onze leden.
Maartje Bouwens Projectleider Duurzame Inzetbaarheid & Innovatie maartje@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.