Thema's / Behoud van medewerkers

Webinars digitale vaardigheden: meld je aan!

Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de digitale vaardigheden van alle medewerkers in de zorg. De behoefte aan digitale vaardigheden is er nu, maar het is lastig om mensen daar nu in te scholen. Daarom bieden we een aantal gratis webinars aan die zijn ontwikkeld door Suzanne Verheijden en Marijke Bult van Buro Strakz.

Hieronder een volledig overzicht van de mogelijke webinars. Om deel te nemen aan een of meerdere webinars kun je je hier aanmelden.

 1. Coachen van minder digivaardige collega’s
  Hoe help je collega’s snel bij de praktische digitale vaardigheden/vragen van dit moment. Tijdens het webinar dat op maandag 15 juni 2020 plaatsvond kwam een deel van de training digicoach aan bod. De presentatie van dit webinar vind je hier.

 2. Programma aanpak organisatie digitaal vaardiger
  Op de langere termijn met de digitale vaardigheden van uw organisatie aan de slag via een programmatische aanpak? Uitleg en tips worden gedeeld op maandag 29 juni van 13.00 -14.00 uur. De workshop van 6 juli sluit hierbij aan.

 3. Workshop organisatie digitaal vaardiger
  Een praktische vertaling maken van het programma digitaal vaardige organisatie naar je eigen organisatie. Deze workshop sluit aan op het webinar van 29 juni. De vorm zal via een webinar plaatsvinden op maandag 6 juli van 13.00 – 15.00 uur.
 4. Webinar Zorgtechnologie en digitale vaardigheden
  Heb je in je werk te maken met zorgtechnologie? En wil je dat daar veilig, transparant en goed mee wordt gewerkt? Op 9 september van 13.00 tot 14.00 uur gaan Suzanne Verheijden en Rob Nijhuis (coördinator Academie van de Technologie & Zorg Academie (TZA)) in gesprek over de digitale vaardigheden die vereist zijn voor het gebruik van zorgtechnologie. Naast tips en tricks over hoe je daar aandacht voor kunt hebben zullen Rob en Suzanne dat demonstreren aan de hand van 4 verschillende technologische producten en gaan ze met de deelnemers in gesprek.

 5. Empathie voor de digistarter
  De digistarter heeft met veel drempels te maken. Zoals faalangst en laaggeletterdheid. Het onderwerp van het webinar of de fysieke bijeenkomst op maandag 21 september van 10.00 – 11.00 uur, is waar je in het geval van die drempels rekening mee moet houden.

 6. Zelf digivaardiger worden
  Ben je benieuwd naar handige tips voor jezelf over digitaal werken én zelf goede ideeën delen? Daarvoor is het webinar op donderdag 8 oktober van 10.00-21.00 uur

 7. Programma aanpak inclusief workshop organisatie digitaal vaardiger
  Op de langere termijn met de digitale vaardigheden van je organisatie aan de slag via een programmatische aanpak inclusief een workshop om dit naar je eigen organisatie te vertalen? Doe dan op maandag 12 oktober van 13.30 – 16.00 uur mee aan het webinar of de fysieke bijeenkomst. Dit is een herhaling en combinatie van de webinars van 29 juni en 6 juli. 

Meld je aan voor een van de webinars


Meer informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden rondom digitale vaardigheden? Neem contact op met Monique van der Heijden via monique@care2care.nl of kijk op: https://www.digivaardigindezorg.nl/

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.