Thema's / Behoud van medewerkers

Inventarisatie flexibele arbeid in de regio

Tijdens de afgelopen maanden van de coronacrisis leverde de gezondheidszorg in Nederland een ongekende prestatie. In korte tijd schakelde zorgpersoneel in alle werkvelden om naar het bieden van zorg voor patiënten met COVID-19. Tegelijkertijd bleven ze ook een deel van de normale zorg leveren. De coronacrisis liet zien hoe belangrijk samenwerken is en hoe noodzakelijk de flexibele inzet van personeel kan zijn. Bijvoorbeeld via het project 'Extra Handen voor de Zorg', waarbij aanvullend personeel werd ingezet. 

Flexibele inzet vast personeel

De effecten van de coronacrisis op het personeel en de arbeidsmarkt in de zorg zullen naar verwachting nog lang merkbaar zijn. En wat ons precies nog te wachten staat, is onzeker. Flexibel kunnen inspelen op dat wat gaat komen en daarbij breed nadenken over het thema flexibilisering van arbeid is daardoor belangrijker dan ooit. Het gaat hierbij om de flexibele inzet van vast personeel, maar ook over inzet van oproepkrachten en extra inzet door detachering of ZZP-ers. Flexibilisering is echter een complex thema met voor- en nadelen voor werkgevers, vaste werknemers en ZZP-ers. Het is een thema dat landelijk speelt, maar per regio een specifieke aanpak vraagt.

Behoefte in de regio

Care2Care wil graag weten welke behoefte er in de regio leeft en ook voortborduren op de ervaringen van de afgelopen tijd. Daarom gaan wij met de deelnemende organisaties in gesprek gaan over dit thema. Tijdens de gesprekken komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat gebeurt er al in de organisatie met betrekking tot de flexibele inzet van personeel?
  • Welke wensen en behoeftes zijn er?
  • Welke knelpunten en kansen worden gezien?
  • Welke ervaringen zijn er opgedaan tijdens de coronacrisis?

Meer weten?

In deze kamerbrief wordt het belang van samenwerken voor de inzet van flexibel personeel benadrukt. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze collega Ingrid van den Burg.

Het geeft mij veel voldoening dat ik in deze functie mijn ervaring op het gebied van projectmanagement, verbinden van partijen en adviseren nu kan inzetten voor een zo belangrijk thema als de tekorten aan personeel in de zorg.
Ingrid van den Burg Adviseur regioteam Werken in de Zorg ingrid@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.