Thema's / Behoud van medewerkers

Nieuw! De online BeleidsSpiegel Fysieke belasting

Word er in jouw organisatie rekening gehouden met de invloed van fysieke belasting op de duurzame inzetbaarheid van zorgpersoneel? En is het beleid fysieke belasting accuraat en in orde? Met de handige nieuwe online BeleidsSpiegel van Gezond & Zeker heb je snel een duidelijk antwoord op deze vragen!

Wat is de BeleidsSpiegel?

Om personeel veilig, energiek en gezond aan het werk te houden is een goed beleid fysieke belasting binnen uw organisatie essentieel. De BeleidsSpiegel is een checklist die helpt om dit beleid in jouw organisatie in kaart te brengen en te ‘spiegelen’ aan de landelijke afspraken zoals ze zijn vastgelegd in de Arbocatalogus. Het is een belangrijk instrument, maar het was altijd lastig om in te vullen. Daarom is er nu een handige online BeleidsSpiegel ontwikkeld in opdracht van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus in het kader van het programma Gezond & Zeker.

Welke onderwerpen kun je verwachten?

Het gaat in de BeleidsSpiegel om onderwerpen zoals training in het gebruik van hulpmiddelen, maar ook om het beschermen van zwangere werknemers tegen fysieke overbelasting en het gebruik van transferprotocollen in de zorgdossiers. Sociale partners hebben daar afspraken over opgenomen in de Arbocatalogus en met de BeleidsSpiegel loop je die onderwerpen langs. In het ideale geval kun je op alle vragen ‘ja’ antwoorden. Zo niet, dan geeft de online BeleidsSpiegel ook tips over hoe de situatie verbeterd kan worden. Daarnaast krijg je een vergelijking te zien van jouw resultaten met de landelijke gegevens.

Ga naar de online BeleidsSpiegel

Sinds 2005 coördineert RegioPlus samen met de regionale werkgeversorganisaties Zorg en Welzijn Gezond & Zeker. Gezond & Zeker is een actief programma met als doel het verspreiden van kennis naar werknemers in zorg en welzijn om agressie en fysieke belasting zoveel mogelijk te voorkomen. Naast fysieke belasting en agressie zijn belangrijke thema’s van het Gezond & Zeker programma de balans tussen werk en privé, psychosociale arbeidsbelasting en zelfredzaamheid van cliënten. Kijk op www.regioplus.nl en www.blijfinzetbaar.nl voor meer informatie.

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de verbetertrajecten tijdens mijn master zet ik met veel plezier in voor Care2Care en onze leden.
Maartje Bouwens Projectleider Duurzame Inzetbaarheid & Innovatie maartje@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.