Thema's / Behoud van medewerkers

Sterk in je Werk week - Doe mee!

De vakantieperiode ligt nog maar net achter ons. Veel zorgmedewerkers waren nog aan het bijkomen van de meest intensieve werkmaanden van hun leven toen de tweede golf van start ging. Vanuit de kaders van goed werkgeverschap en het behoud van medewerkers voor de sector, is het daarom nu meer dan ooit van belang om te investeren in een aantrekkelijk werkklimaat. Om aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties hierbij te ondersteunen, maar ook om individuele zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken, organiseert Care2Care van 16 t/m 22 november de Sterk in je Werk week.

Aan welke activiteiten kun je deelnemen?

 • Workshop ‘Mindmapping: rust in je hoofd’ (online)

  16 november van 19.30 tot 20.30 uur en 18 november van 15.30 tot 16.30 uur. Druk in je hoofd? Een vol hoofd vreet energie, zonde! Mindmappen is een manier om je hoofd 'leeg' te maken. Door structuur aan te brengen van wat er ronddwaalt in je hoofd krijg je overzicht en voelt het opgeruimd. Tijdens deze interactieve workshop ga je aan de slag met je eigen mindmap. Lees verder.

 • Workshop 'SuperzorgSTER voor mezelf' (online)

  17 november van 15.30 tot 17.00 uur. De afgelopen tijd heb je misschien een extra bijdrage geleverd aan het zorgen voor anderen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat je jezelf soms wel eens over het hoofd ziet. In deze interactieve workshop krijg in je inzicht hoe je niet alleen goed voor anderen kunt zorgen maar ook die superzorgster kunt zijn voor jezelf. Lees verder.

 • Workshop ‘Hartcoherentie: werken aan je veerkracht!’ (online)

  18 november van 19.30 tot 21.00 uur. Onderzoek laat zien dat het hart een sleutelpositie heeft in ons emotionele systeem. Wetenschappers hebben ontdekt dat je hart niet alleen reageert op emoties. Je hartritme heeft ook invloed op je emoties. Signalen die genegeerd worden door het ritme van het hart zijn een belangrijke speler in de kwaliteit van onze emoties. Het helpt je om je voor te bereiden op, om te gaan met, en te herstellen van stressvolle situaties en uitdagingen. Hierdoor kun je gezondheidsklachten voorkomen of wegnemen en sta je energieker, positiever en beter in je leven en werk. Hoe kun jij je hartcoherentie inzetten in je dagelijks leven? Lees verder.

 • Workshop 'Traumatische ervaringen een plek geven’ (online)

  20 november van 10.00-11.30 uur. Als zorgmedewerker merk je soms dat bepaalde ervaringen je meer bezig houden dan je eigenlijk zou willen. In deze workshop ga je aan de slag met jouw ervaring en leer je om hier op nieuwe of andere manier mee om te gaan. Dit met het doel om meer rust te vinden. Lees verder.

 • Nomineer jouw collega voor een verwenpakket!

  Welke collega verdient het om in het zonnetje gezet te worden? Is het die doorzetter die zich de afgelopen maanden extra hard heeft ingezet? Of is het die collega die altijd vrolijk is en wiens glimlach aanstekelijk werkt? Wie mag er van jou een verwenpakket ontvangen? Nomineer die collega! 

 • Inloopspreekuur loopbaancoaching (individueel, fysiek en/of online)

  Sta jíj nog Sterk in je werk? Sterk in je werk is er voor iedereen die in zorg en welzijn werkt, en met iemand wil praten over zijn of haar loopbaan. Sterk in je werk, zorg voor jezelf biedt jou steun bij het zetten van de volgende stap in je werk. Samen met een ervaren loopbaancoach in zorg en welzijn kijk je naar je situatie. Je kijkt naar waar je goed in bent en waar je kansen op werk liggen. En naar wat je daar voor nodig hebt. Zoals het zoeken naar een goede werk/privébalans, een cursus, een opleiding of BBL-plekken. Dit doen we zonder kosten voor jou.  Meld je aan voor een afspraak!

Wat kan jij doen als zorg- en welzijnsorganisatie?

Juist nu is het extra belangrijk om alle zorg- en welzijnsmedewerkers in onze regio een steuntje in de rug te bieden en hen onze waardering te laten zien! Informeer zoveel mogelijk zorgmedewerkers over de mogelijke activiteiten waar zij aan kunnen bijdragen. Om je te helpen, hebben we een flyer om intern te verspreiden. Of je kunt hier een tekst vinden om te gebruiken voor je eigen mailings.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met Maartje Bouwens (maartje@care2care.nl of bel naar 06 – 86849542).

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de verbetertrajecten tijdens mijn master zet ik met veel plezier in voor Care2Care en onze leden.
Maartje Bouwens Projectleider Duurzame Inzetbaarheid & Innovatie maartje@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.