Thema's / Behoud van medewerkers

Sterk in je Werk week- Doe mee!

De vakantieperiode ligt nog maar net achter ons. Toch zijn veel zorgmedewerkers nog aan het bijkomen van de meest intensieve werkmaanden van hun leven. Vanuit de kaders van goed werkgeverschap en het behoud van medewerkers voor de sector, is het daarom nu meer dan ooit van belang om te investeren in een aantrekkelijk werkklimaat.
Om zorg- en welzijnsorganisaties hierbij te ondersteunen, maar ook om individuele zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken, organiseert Care2Care van 16 t/m 22 november de Sterk in je Werk week.

Dit doen we voor en met aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties. Want juist nu is het extra belangrijk de krachten te bundelen om de zorg- en welzijnsmedewerkers in onze regio een steuntje in de rug te bieden en hen onze waardering te laten zien!

Wat vragen wij van zorg- en welzijnsorganisaties?

Heeft jouw organisatie een activiteit op de plank liggen die zorgmedewerkers in het zonnetje zet en bijdraagt aan een aantrekkelijk werkklimaat? Stel deze open voor alle zorg- en welzijnsmedewerkers in regio Rijn Gouwe tijdens de Sterk in je Werk week, uiteraard binnen de mogelijkheden van de Corona-voorwaarden. Denk hierbij aan:

 • Workshops, trainingen of lezingen (fysiek of digitaal) die ook voor collega’s van andere organisaties interessant zijn om te volgen.
 • De expertise van je eigen medewerkers. Bijvoorbeeld een zorgmedewerker die in zijn/haar vrije tijd yoga lessen geeft en het leuk zou vinden dit eens in de eigen organisatie te doen.

Activiteitenaanbod Care2Care

Uiteraard hopen we dat veel organisaties een inhoudelijke bijdrage kunnen en willen leveren, ondanks de huidige onzekere tijd. Om te waarborgen dat de Sterk in je Werk week door kan gaan, organiseert Care2Care ook een (kosteloos) activiteitenaanbod, waaronder:

 • Workshop ‘Mindmapping: rust in je hoofd’ (online)

  16 november van 19.30 tot 20.30 uur en 18 november van 15.30 tot 17.00 uur. Druk in je hoofd? Een vol hoofd vreet energie, zonde! Mindmappen is een manier om je hoofd 'leeg' te maken. Door structuur aan te brengen van wat er ronddwaalt in je hoofd krijg je overzicht en voelt het opgeruimd. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met je eigen mindmap. Lees verder.

 • Workshop 'Superzorgster voor mezelf' (online)

  17 november van 15.30 tot 17.00 uur. De afgelopen tijd heb je misschien een extra bijdrage geleverd aan het zorgen voor anderen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat je jezelf soms wel eens over het hoofd ziet. In deze interactieve workshop krijg in je inzicht hoe je niet alleen goed voor anderen kunt zorgen maar ook die superzorgster kunt zijn voor jezelf. Lees verder.

 • Workshop 'Traumatische ervaringen een plek geven’ (online)

  20 november van 10.00-11.30 uur. Als zorgmedewerker merk je soms dat bepaalde ervaringen je meer bezig houden dan je eigenlijk zou willen. In deze workshop ga je aan de slag met jouw ervaring en leer je om hier op nieuwe of andere manier mee om te gaan. Dit met het doel om meer rust te vinden. Lees verder.

 • Nomineer jouw collega voor een verwenpakket!

  Welke collega verdient het om in het zonnetje gezet te worden? Is het die doorzetter die zich de afgelopen maanden extra hard heeft ingezet? Of is het die collega die altijd vrolijk is en wiens glimlach aanstekelijk werkt? Wie mag er van jou een verwenpakket ontvangen? Nomineer die collega! 
   
 • Workshop ‘Werk-privé in balans’ (fysiek)

  Hoe zorg je ervoor dat je werk- en privéleven in balans blijven? 

 • Workshop ‘Vitaliteit’ (fysiek)

 • Inloopspreekuur loopbaancoaching (fysiek en/of online)

  Ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Samen met een ervaren loopbaancoach in zorg en welzijn kijk je naar je situatie. Jullie kijken samen naar waar je goed in bent en waar je kansen op werk liggen. En wat je daar voor nodig hebt. Zoals het zoeken naar een goede werk/privébalans, je wens om in te stromen in de zorg in kaart brengen met een beroepentest. Of samen kijken naar een cursus, een opleiding of BBL-plekken. Meld je aan voor een afspraak!

 

Meedoen aan de Sterk in je Werk week?

Wil jouw organisatie zelf een activiteit aanbieden en/of meedoen aan een van de activiteiten van Care2Care? Vul het aanmeldformulier in vóór 25 september. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met Maartje Bouwens (maartje@care2care.nl of bel naar 06 – 86849542).

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de verbetertrajecten tijdens mijn master zet ik met veel plezier in voor Care2Care en onze leden.
Maartje Bouwens Projectleider Duurzame Inzetbaarheid & Innovatie maartje@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.