Thema's / Behoud van medewerkers

Terugblik Webinar ‘Behoud en duurzame inzetbaarheid in tijden van crisis’

Om ook in de toekomst de toenemende zorgvraag het hoofd te kunnen bieden, is het van belang dat zoveel mogelijk zorgmedewerkers behouden blijven voor de sector. Zowel de instroom als de uitstroom in de sector moeten in balans zijn. Hoe pak je dat aan in een tijd van crisis en met welke middelen bereik je de meeste impact? Hoe voorkom je dat zorgmedewerkers bezwijken onder de (nog hogere) werkdruk en misschien nog belangrijker: hoe behoud je zorgmedewerkers ook op de langere termijn voor jouw organisatie en de sector?

Om werkgevers in Zorg en Welzijn in deze zoektocht te ondersteunen, organiseerde Care2Care samen met Kim van Gils, arbeids- en organisatiedeskundige van Factor PIT, het webinar ‘Behoud en duurzame inzetbaarheid in tijden van crisis’. Met bijna 100 deelnemers uit 6 verschillende regio’s kunnen we trots zeggen dat het webinar een groot succes was!

Zet in op behoud en benut je uitstroom

Na de introductie van Maartje Bouwens waarin de urgentie van de situatie werd toegelicht middels recente cijfers omtrent de uitstroom, nam Kim van Gils het woord. Naast tips en trics over wat werkgevers nu kunnen doen om oververmoeide werknemers overeind te houden (en dus te behouden voor de organisatie), werd ook stil gestaan bij de voordelen van uitstroom op de langere termijn. Zo vertelde Kim van Gils: “Traditioneel wordt uitstroom gezien als iets om te beperken. Je wilt de concurrent niet wijzer maken en je wilt mensen niet ‘voor niks’ opleiden”. Toch kan je als werkgever belangrijke kansen benutten wanneer vertrekkende medewerkers binnen het netwerk van je organisatie aan de slag gaan. Kim: “Benut de kansen om je sociaal kapitaal te vergroten en te investeren in blijvend positieve relaties met oud-medewerkers én hun nieuwe werkgevers. Dit kan je een grotere vijver met nieuw arbeidspotentieel opleveren, een beter imago op de arbeidsmarkt en eventueel zelfs toegang verlenen tot nieuwe klanten, doelgroepen of markten”.

Webinar terugkijken

Heb je het webinar gemist? Kijk 'm hier terug: 


Meer weten?

Bij Care2Care houden we ons bezig met de arbeidsmarkt van de toekomst. Hiervoor organiseren we verschillende activiteiten en netwerkbijeenkomsten omtrent duurzame inzetbaarheid, uitstroom en mobiliteit. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Maartje Bouwens via maartje@care2care.nl of 06 – 86849542.

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de verbetertrajecten tijdens mijn master zet ik met veel plezier in voor Care2Care en onze leden.
Maartje Bouwens Projectleider Duurzame Inzetbaarheid & Innovatie maartje@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.