Thema's / Behoud van medewerkers

Terugblik Sterk in je Werk week

Van 16 t/m 22 november 2020 organiseerde Care2Care de Sterk in je Werk week. Deze week stond in het teken van het behouden van zorg- en welzijnsmedewerkers. Door het organiseren van workshops, webinars, loopbaangesprekken en de actie 'zet je collega in het zonnetje', werd informatie en inspiratie gedeeld.

Met ruim 130 deelnemers, een gevarieerd aanbod aan activiteiten en dankzij positieve feedback, kijken we terug op een succesvolle week. We blikken nog een keer terug op de verschillende activiteiten die aan bod zijn gekomen.

Workshop ‘Mindmapping: rust in je hoofd’

Tijdens deze workshop heeft workshopleider Nicole bedacht hoe je je hoofd leeg kunt maken. Want een vol hoofd vreet veel energie. Door structuur aan te brengen van wat er ronddwaalt in je hoofd krijg je overzicht en voelt het opgeruimd. Tijdens deze interactieve workshop hebben deelnemers hun eigen mindmap gemaakt.

 

 

 

Workshop 'SuperzorgSTER voor mezelf'

De afgelopen tijd heb je misschien een extra bijdrage geleverd aan het zorgen voor anderen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat je jezelf soms wel eens over het hoofd ziet. Workshopleidster Nicoline heeft In deze interactieve workshop inzicht gegeven in hoe je niet alleen goed voor anderen kunt zorgen maar ook die Superzorgster kunt zijn voor jezelf. 

 

Workshop ‘Hartcoherentie: werken aan je veerkracht!’

Onderzoek laat zien dat het hart een sleutelpositie heeft in ons emotionele systeem. Wetenschappers hebben ontdekt dat je hart niet alleen reageert op emoties. Je hartritme heeft ook invloed op je emoties. Signalen die genegeerd worden door het ritme van het hart zijn een belangrijke speler in de kwaliteit van onze emoties. Het helpt je om je voor te bereiden op, om te gaan met, en te herstellen van stressvolle situaties en uitdagingen. Hierdoor kun je gezondheidsklachten voorkomen of wegnemen en sta je energieker, positiever en beter in je leven en werk. Hoe kun jij je hartcoherentie inzetten in je dagelijks leven? Astrid vertelt het jou. 


Workshop 'Traumatische ervaringen een plek geven’

Als zorgmedewerker merk je soms dat bepaalde ervaringen je meer bezig houden dan je eigenlijk zou willen. In deze workshop zijn deelnemers aan de slag gegaan met hun eigen ervaring en geleerd om er op een andere manier mee om te gaan. Dit met het doel om meer rust te vinden.


Nomineer jouw collega voor een verwenpakket!

Welke collega verdient het om in het zonnetje gezet te worden? Is het die doorzetter die zich de afgelopen maanden extra hard heeft ingezet? Of is het die collega die altijd vrolijk is en wiens glimlach aanstekelijk werkt? Wie mag er van jou een verwenpakket ontvangen? Dit was veruit de meest populaire activiteit. We hebben ontzettend veel aanmeldingen ontvangen en in totaal negen zorgmedewerkers kunnen verrassen. Voor ons ook erg leuk om te doen! In het filmpje hieronder zie je hoe collega Corrie van Variantzorg werd verrast door haar collega Sanna.

 

Inloopspreekuur loopbaancoaching

Sta jíj nog Sterk in je werk? Sterk in je werk is er voor iedereen die in zorg en welzijn werkt, en met iemand wil praten over zijn of haar loopbaan. Sterk in je werk, zorg voor jezelf biedt jou steun bij het zetten van de volgende stap in je werk. Samen met een ervaren loopbaancoach in zorg en welzijn kijk je naar je situatie. Je kijkt naar waar je goed in bent en waar je kansen op werk liggen. En naar wat je daar voor nodig hebt. Zoals het zoeken naar een goede werk/privébalans, een cursus, een opleiding of BBL-plekken. Dit doen we zonder kosten voor jou.  Meld je aan voor een afspraak!

Laat mij op strategisch en uitvoerend niveau met je meedenken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat er voldoende en tevreden medewerkers zijn in zorg en welzijn!
Renske Mijderwijk Projectleider & Communicatieadviseur renske@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.