Thema's / Behoud van medewerkers

Zorg- en welzijnsmedewerkers in het zonnetje gezet

De Sterk in je Werk week stond in het teken van het behouden van zorg- en welzijnsmedewerkers. In deze week organiseerden we de populaire actie 'zet je collega in het zonnetje'. Ruim 120 zorg- en welzijnsmedewerkers hebben een collega genomineerd en aangegeven waarom juist die collega zou moeten winnen. 

Doel van de actie

Met deze actie willen we zorgprofessionals laten weten dat ze gewaardeerd worden. Door ons. En door hun eigen collega's. Ze verrichten belangrijk werk en daar mag vaker bij stil gestaan worden. Daarnaast willen we andere zorg- en welzijnsorganisaties laten zien dat je met een relatief klein budget een groot gebaar kunt maken. Spreek je waardering uit. Geef een kleine attentie. Als het aan ons ligt, dan komen er meer initiatieven! 

Zorg- en welzijnsmedewerkers verrast

In totaal gaven we drie brownieboxen, vijf Rituals pakketten en een Treatwell cadeaucheque weg aan negen prijswinnaars. In overleg met de collega die de nominatie heeft geplaatst zijn we live langs gegaan óf werd de prijs opgestuurd. Benieuwd wie de winnaars zijn? We stellen ze hieronder aan je voor. Te beginnen met Varianter Corrie Westdijk, die verrast werd door haar collega Sanna Vermeulen. 

En ook de andere winnaars waren blij verrast...

Sanna: "Voor mij? Dat had ik écht niet verwacht. Wat leuk!"

Sanna Moesker van Stichting de Haardstee ging er vandoor met de hoofdprijs. Collega Mandy: "Sanna was nog maar net herstellende na een langdurig ziekteproces en meteen kon ze starten in een hectische 'corona-tijd'. De adviezen om rustig aan op te bouwen waren nu niet van toepassing en dus is ze vanaf het begin vrij snel weer als vanouds cliënten gaan ondersteunen."

Irena: "Iedereen is een zorgtopper, wie verwacht dit nou?"

Irena van Dijk van Zorgpartners werd verrast door haar collega Kelly met een Browniebox: "Ze heeft een hart voor het vak, heeft veel diensten van collega's overgenomen. Dit vraagt veel inspanning in de corona-tijden. Irena is toe aan vakantie. Daarom wil ik deze collega, maar ook de collega's op de afdeling een hart onder de riem steken met een Brownie Box." Irena was zeer verrast en vond het lief. Ze zei: "Iedereen is een zorgtopper, wie verwacht dit nou?"

Toke: "Wat lief! Wil jij ook iets uit mijn verwenpakket?”

Toke Hummeling van GGZ Rivierduinen werd verrast door collega Arianne in 't Velt: "Toke is een rots in de branding voor haar cliënten, hun gezinnen en voor veel van haar collega's. Niet iedereen ziet hoe hard zij werkt, ook in haar eigen tijd, om iedereen zo goed mogelijk te behandelen en ondersteunen. Zelf doet ze niet vaak een beroep op de zorgzaamheid van een ander, maar ze verdient deze zeker wel." Toke zelf reageerde vrij bescheiden: "Wat lief! Wil jij ook iets uit mijn verwenpakket?” Volgens Arianne een typische reactie van Toke, die altijd alles wil delen.

Talitha: "Dit motiveert mij alleen maar om nog harder door te gaan!"

Praktijkopleider Annemarie van der Geest vond dat haar collega Talitha van Goozen van Wijdezorg in het zonnetje gezet mocht worden: "Ze is in juni gestart in een hele hectische periode met Corona.  Ze communiceert heel duidelijk naar de collega's. Ze is heel erg betrokken bij alles en iedereen. Je kan altijd bij haar binnenlopen, ze denkt met je mee. Ze heeft net een kleintje gekregen, heeft een groot gezin en dan zo een drukke baan, in een functie die ze nooit eerder heeft gehad en het dan zo goed doen, ik vond wel dat ze een verwenpakket verdiende!” Talitha reageerde enorm enthousiast: "Dit motiveert mij alleen maar om nog harder door te gaan!"

Elke: "Ik ben overrompeld, heel erg attent!"

Leerling Bo Oudshoorn liet ons weten dat Elke Steen-Redeker Verwij (Wijdezorg) het verdient om in het zonnetje te zetten: "Elke heeft zelf een moeilijke tijd achter de rug en is super zorgzaam, ook voor de collega's. Ik krijg een warm gevoel van Elke als ik met haar spreek. Enorm lieve vrouw." Elke zelf werd overrompeld door het nieuws en de lekkere brownies: "Heel erg attent!"

Anne: "Wat een verwennerij!"

Voor Leonie Volwater was het duidelijk, ze zou haar collega Anna Haasnoot ('s Heerenloo) nomineren: "Anna verdient het, ze heeft ondanks haar gezondheid zich volledig gegeven tot haar werk en anderen. Ondanks alles is 2020 toch haar jaar. En 2021 wordt een top jaar voor je Anne! Het is je gegund." Anne was erg verrast en blij om het pakket te ontvangen en riep: "Wat een verwennerij!"

Jaimy: "Onwijs blij mee en dankbaar voor!"

Jaimy Crama (Sociaal Wijkteam Bos- en Gasthuis) werd verrast met een Rituals pakket. Collega Sylvia vindt dat ze het dik verdiend heeft: "Jaimy is onwijs goed in haar werk, gaat altijd 100% voor iemand, ze geeft eerlijk advies en doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Ze is een hele fijne collega en je kunt ervan op aan dat ze ondersteunt en begeleidt waar ze kan." Jaimy zelf reageert enthousiast: "Onwijs blij mee en dankbaar voor!"

Deborah: "O wat leuk, dit had ik écht niet verwacht!"

Collega Diana Schouten wist precies waarom ze Deborah Kuiper (Welthuis) wilde verrassen: "Zij heeft een eerlijke open en directe houding, is ontzettend zorgzaam en zeer lieve fijne collega in bezit van vele kwaliteiten zowel op werk vlak als persoonlijk vlak kortom de ideale collega voor mij. En voor de zorgvragers." Deborah werd met een smoes naar een andere afdeling geroepen waar bewoners, Diana en Renske (Care2Care) klaar stonden om haar op te vangen. Deborah: "O wat leuk, dit had ik écht niet verwacht. Het zal goed gebruikt worden!"

Zorgprofessional: ga zo door!

Na alle mooie woorden over de terechte winnaars, willen we nog iets toevoegen voor alle zorg- en welzijnsmedewerkers: Ga vooral zo door! Al is het soms lastig te vinden om lichtpuntjes te vinden in deze zijn, jullie worden gewaardeerd door jullie collega's en door ons.

Laat mij op strategisch en uitvoerend niveau met je meedenken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat er voldoende en tevreden medewerkers zijn in zorg en welzijn!
Renske Mijderwijk Projectleider & Communicatieadviseur renske@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.