Thema's / Behoud van medewerkers

In gesprek met zorgprofessionals tijdens het Medewerkerspanel

Op donderdag 12 november organiseerden we samen met ZorgZijn Werkt een Medewerkerspanel. Hierbij gingen zestien zorg- en welzijnsprofessionals met elkaar in gesprek over hun ervaringen in het werk. Zij vertelden over de positieve en negatieve onderdelen van hun werk.

Samengevat gaven de panelleden aan dat het menselijke en collegiale aspect van samenwerken hun werkplezier verhoogt. Dit geldt ook voor de vrijheid om het werk zelf in te delen. De grote hoeveelheid administratief werk en slechte samenwerking hebben daarentegen een negatieve invloed op het werkplezier. Tot slot vinden de zorg- en welzijnsprofessionals het aantal doorgroeimogelijkheden redelijk, maar zouden ze graag samen met een deskundige kijken naar hun eigen ontwikkelmogelijkheden.

Tijdens het Medewerkerspanel vroegen we niet alleen naar de ervaringen van deelnemers, maar keken we ook naar mogelijke oplossingen. Deze vind je terug in het verslag dat we van het gesprek maakten. Lees hier het verslag terug.

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de verbetertrajecten tijdens mijn master zet ik met veel plezier in voor Care2Care en onze leden.
Maartje Bouwens Projectleider Duurzame Inzetbaarheid & Innovatie maartje@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.