Thema's / Instroom van nieuwe medewerkers

Publiekscampagne Ik Zorg

Het ministerie van VWS lanceerde op 1 november 2018 de landelijke publiekscampagne ‘Ik Zorg’. Het doel van de campagne is de veelzijdigheid van werken in zorg en welzijn laten zien en het imago van de sector verbeteren. Zo worden mensen die interesse hebben in een baan in zorg en welzijn over de streep getrokken naar een opleidingsplaats bij een organisatie of onderwijsinstelling, een baan of een loopbaantraject.

In de campagne staan mensen centraal die werken in de sector zorg en welzijn. Een landelijk campagneteam trok hiervoor door heel Nederland om trotse verhalen op te halen en foto’s te maken van medewerkers in de sector. Ruim 600 professionals vertellen waarom ze voor een baan in zorg en welzijn hebben gekozen.

Ik zorg. Jij ook?

  • Iedereen kan ambassadeur van de campagne worden en zijn/haar beroep promoten. 
  • Het is mogelijk om jouw eigen arbeidsmarktcommunicatie te laten aansluiten bij de Ik Zorg-campagne.
  • Bekijk de Quick Guide
  • Wil je logo's of ander beeldmateriaal uit de campagne toepassen in jouw eigen digitale of gedrukte media? Je vindt al het materiaal op de campagnewebsite. 
  • De campagne heeft als hashtag: #ikzorg.
  • De Ik Zorg posters ook gebruiken binnen jouw eigen organisatie? Dat kan met de postergenerator.  

Website

De campagne verwijst iedereen met interesse naar de website: www.ontdekdezorg.nl. Op deze website staat meer informatie over leren en werken in zorg en welzijn. Ook zijn er contactgegevens te vinden voor meer informatie en doorverwijzing naar de regionale contactpunten.

Vacatures

Naast informatie over leren en werken in de zorg, kunnen geïnteresseerden op de website van Ik Zorg ook alle vacatures in zorg en welzijn vinden. Deze worden automatisch doorgeplaatst vanuit de vacaturewebsite van Care2Care. Staan de vacatures van jouw organisatie hier nog niet bij? Neem dan contact op met info@care2care.nl over vacatureplaatsing op onze website.

Regionaal contactpunt

Care2Care biedt partijen in de (arbeidsmarkt)regio Rijn en Gouwe ondersteuning in het welkom heten en doorgeleiden van geïnteresseerden. Concreet bestaat deze steun uit een 'Regionaal Contactpunt (RCP)’. Het RCP bestaat uit een:

  • landelijk aanmeldpunt/welkomstpanel dat werkt volgens regionale richtlijnen;
  • regionale coördinator;
  • samenwerkende partijen in de arbeidsmarktregio. 

Voor het Regionale Contactpunt Rijn Gouwe is het van belang dat Care2Care inzicht heeft in mogelijkheden in de regio op het gebied van oriëntatiefasen, snuffelstage, netwerkgesprekken, meeloopdagen, (maatwerk) opleidingsmogelijkheden, instroommogelijkheden e.d. Op die manier kunnen wij geïnteresseerden in werken en leren in zorg en welzijn die zich melden bij het contactpunt gericht verwijzen naar de juiste organisaties en activiteiten.

Samenhang met RAAT

Het RCP hangt nauw samen met de actielijnen uit RAAT. Het is een uitwerking van alle actielijnen en sluit aan bij de ‘nieuwe’ werkwijze. Het RCP is een praktische invulling en er kan meteen mee aan de slag worden gegaan. Het RCP is een verlengstuk van de activiteiten van de regio. De diverse partijen (UWV/Gemeente/onderwijs/instellingen) kunnen het RCP gebruiken om hun arbeidsmarktdoelstellingen te verwezenlijken.

Laat mij op strategisch en uitvoerend niveau met je meedenken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat er voldoende en tevreden medewerkers zijn in zorg en welzijn!
Renske Mijderwijk Projectleider & Communicatieadviseur renske@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.