Thema's / Instroom van nieuwe medewerkers

Regionaal Contactpunt

Elke dag opnieuw zetten duizenden mensen in de regio Rijn Gouwe zich in om zorg en begeleiding te bieden aan mensen met een zorg- of hulpvraag, thuis of in een instelling. Zorg en begeleiding die een belangrijke bijdrage leveren aan het leven, de gezondheid en het welzijn van mensen en daarmee heel waardevol zijn. Je kunt in zorg en welzijn écht het verschil maken voor de mens en zijn of haar naasten.

Wat betekent het nou om te werken in zorg en welzijn? Wat ga je doen en waar? Wat past bij jou? Welke opleiding heb je nodig en welke vaardigheden vraagt het werken in zorg en welzijn van je? En welke zorg- en welzijnsorganisaties zijn er in de regio en welke kansen en mogelijkheden zijn er voor jou binnen deze organisaties? Wij helpen je graag op weg. Op deze pagina lees je meer over de sector Zorg en Welzijn, oriëntatie-mogelijkheden, opleidingsmogelijkheden en vacatures. Of je je nu nog aan het oriënteren bent, of al precies weet in welke functie je interesse hebt. 

De manier waarop we je helpen kan voor iedereen verschillend zijn. Het contactpunt zien we als een centrale plek in de regio, van waaruit we je verder kunnen helpen. Ook kunnen we je verwijzen en beschikbare tools en instrumenten inzetten op basis van jouw vraag.

Meer weten over leren en werken in zorg en welzijn? Wij helpen je graag verder.

Waarmee kunnen we je helpen?

Ontdek Zorg en Welzijn

In november 2018 lanceerde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de campagne IK ZORG. In de campagne staan mensen centraal die werken in de sector zorg en welzijn. Een landelijk campagneteam trok door heel Nederland om verhalen op te halen en foto’s te maken van trotse medewerkers uit de sector. Ruim 600 professionals vertellen waarom ze voor een baan in zorg en welzijn hebben gekozen. De vele foto’s en verhalen van medewerkers in Zorg en Welzijn laten zien hoe divers, boeiend en afwisselend werken in zorg en welzijn is. Met als doel anderen te enthousiasmeren voor het werk in onze sector.

In zorg en welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. Ben jij nieuwsgierig naar werken in deze sector en ken je de website www.ontdekdezorg.nl nog niet? Neem dan snel een kijkje en laat je inspireren door mensen die werkzaam zijn in Zorg en Welzijn. Filter de verhalen van onze collega’s, bijvoorbeeld op hun achtergrond of interesses en ontdek meteen welke beroepen, opleidingen en kansen bij jou passen.

De campagne is een initiatief van het ministerie van VWS in samenwerking met branche-, beroeps- en regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn.

Leren en werken in Zorg en Welzijn

Op de Care2Care loopbaanportal vind je allerlei informatie over leren en werken in zorg en welzijn in de regio Rijn Gouwe, van informatie over de verschillende werkvelden, opleidingen, CAO`s, tot aan informatie over de organisaties in de regio, hun actuele vacature aanbod en sollicitatietips.

YouChooz

Daarnaast kun je terecht op de website YouChooz. YouChooz is een landelijke voorlichtingssite over zorg, welzijn en sport. Youchooz biedt uitgebreide en actuele informatie ter ondersteuning van een bewuste studiekeuze. Op de website staan meer dan 400 beroeps- en opleidingsbeschrijvingen met relevantie informatie zoals salarisgegevens, benodigde persoonlijke eigenschappen en arbeidsmarktinformatie.

 

Meer weten over leren en werken in zorg en welzijn? Wij helpen je graag verder.

Vacatures in Zorg en Welzijn

Op de loopbaanportal van Care2Care vind je de vacaturebank met actuele vacatures van zorg- en welzijnsorganisaties in de regio Rijn Gouwe waar je direct op kunt solliciteren. Alle organisaties plaatsen en beheren hier zelf hun vacatures. Jouw sollicitatie gaat dan ook direct, zonder onze tussenkomst naar de betreffende werkgever.

Wil je verder kijken dan alleen de regio Rijn Gouwe? Op de website www.ontdekdezorg.nl vind je niet alleen meer dan 600 ervaringsverhalen van ruim 600 professionals die vertellen waarom ze voor een baan in zorg en welzijn hebben gekozen, maar ook alle verzamelde vacatures van zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land! Je kunt ook direct naar deze vacaturebank gaan via www.ontdekvacaturesinzorgenwelzijn.nl.

Hulp bij loopbaanvragen via “Sterk in je werk”

Al bijna 15.000 mensen die in zorg en welzijn (weer) willen werken of willen blijven werken, hebben ons aanbod van hulp bij je loopbaan aangenomen. Sterk in je werk is er voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. En voor iedereen die in zorg en welzijn werkt, en nadenkt over een volgende stap in hun loopbaan. Wij zijn er voor medewerkers die aan ‘het bed’ staan en voor de medewerkers in de ondersteunende diensten. In de zorg én in welzijn.

Wat?

Sterk in je werk, zorg voor jezelf biedt jou steun bij het zetten van de volgende stap in je werk. Samen met een ervaren loopbaan coach in zorg en welzijn kijk je naar je situatie. Jullie kijken samen naar waar je goed in bent en waar je kansen op werk liggen. En wat je daar voor nodig hebt. Zoals hulp bij het schrijven van een goed cv. Of hulp bij de keuze voor een beroepentest, een cursus of een opleiding.

Hoe

Neem eens een kijkje op de website van Sterk in je werk en meld je aan. Iedereen verdient de kans op werk in zorg en welzijn en op hulp van onze loopbaan coach. Als je je gegevens hebt verzonden, ontvang je een e-mail met het verzoek om je aanmelding te bevestigen door op de link te klikken. Als we de bevestiging van je hebben ontvangen, nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak bij jou in de buurt. Je kunt ons telefoontje dus verwachten.

Waarom

De vakbond CNV Zorg & Welzijn, initiatiefnemer van dit project, en de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, verenigd in RegioPlus, hebben zich sterk gemaakt voor dit project. Het is belangrijk om de broodnodige medewerkers voor zorg en welzijn te steunen bij het vinden van de juiste opleiding of baan. De gratis hulp bij je loopbaan is ook belangrijk voor het steunen van de mensen die nu in zorg en welzijn werken. We willen graag dat ook zij Sterk in hun werk staan en in zorg en welzijn blijven werken. Dus meld je aan voor deze gratis hulp bij je loopbaan.

Wie zijn de loopbaancoaches?

De loopbaancoaches die betrokken zijn bij Sterk in je werk in onze regio zijn allemaal werkzaam binnen een zorg- of welzijnsorganisatie en/of hebben ruime kennis en ervaring in de sector. Zij hebben daardoor veel kennis van de regio en van de mogelijkheden van werken en leren in de sector zorg en welzijn. De loopbaancoaches werken verspreid over de hele regio, er is dus altijd een coach beschikbaar in jouw eigen omgeving!

 

Heb je vragen?

Het doel van ons Regionaal Contactpunt Zorg & Welzijn Rijn Gouwe is om geïnteresseerden in (leren en werken) in zorg en welzijn in de regio op te vangen, te informeren en de weg te wijzen naar mogelijkheden. Het contactpunt is zowel bedoeld voor iedereen die interesse heeft in een baan in de sector, als voor wie al in de sector werkt en zich wil oriënteren op vervolgstappen in zijn of haar loopbaan. In het contactpunt komen vraag en aanbod samen. 

We bieden voorlichting en advies. We weten wat er speelt in de regio. We weten waar kansen en mogelijkheden liggen en brengen jou in contact met de juiste organisaties en personen. We beschikken over informatie over vacatures, leer- en leerwerkplekken, oriëntatiemogelijkheden en banen. Daarnaast kunnen we je extra ondersteuning bieden bij het onderzoeken van je loopbaanvragen via Sterk in je Werk, (netwerk)gesprekken, testen en de regionale informatiebijeenkomsten die we organiseren.

We helpen je heel graag op weg bij al je vragen over de mogelijkheden van werken en leren in zorg en welzijn in de regio Rijn Gouwe. Heb je vragen? Stuur die dan naar contactpunt@care2care.nl. Vermeld in je bericht ook je naam, woonplaats en telefoonnummer. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Zo gaaf om mensen die zelf altijd voor een ander klaar staan een steuntje in de rug te kunnen bieden als zij dat nodig hebben!
Monique van der Heijden Coördinator Sterk in je Werk en Digivaardig in de Zorg monique@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.