Thema's / Instroom van nieuwe medewerkers

Geen verplichting Waarschuwingsregister; hier wordt wél op ingezet

Onlangs heeft minister Hugo de Jonge bekendgemaakt zorgaanbieders niet te verplichten om zich aan te sluiten bij het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn. Dat vermeldde hij in de Kamerbrief van 9 februari. Om toch de effectiviteit van het register te vergroten, wordt de komende periode een andere weg ingeslagen.

RegioPlus heeft op de website van het Waarschuwingsregister drie doelen gesteld:

  • Het wegnemen van barrières die vrijwillige deelname aan het huidige Waarschuwingsregister in de weg staan.
  • Een bestuurlijke verkenning Waarschuwingsregister.
  • Mogelijkheden verkennen van alternatieven zoals continue screening in de kinderopvang.

Binnenkort volgt meer informatie over de uitwerking hiervan.

Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn

Het Waarschuwingsregister zorgt ervoor dat mensen die werkzaam zijn in de zorg en een strafbaar feit hebben gepleegd, niet zomaar bij een andere zorgorganisatie aan de slag kunnen. Hierbij gaat het om zowel zorg- als niet zorggerelateerde functies en arbeidsrelaties, dus ook vrijwilligers, uitzendkrachten en stagekrachten. Wil je er meer over weten? Neem dan contact op met projectleider David Huizing via d.huizing@zorgzijnwerkt.nl of 06 – 82 73 91 07.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.