Thema's / Opleiden voor de toekomst

Lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’

‘Aan JOU hebben we wat’ is een initiatief van Regio Plus in samenwerking met de veertien regionale werkgeversorganisaties, waaronder Care2Care. Ons doel is om er samen met het onderwijs voor te zorgen dat steeds meer jonge talenten zien hoe mooi en veelzijdig het werk in Zorg & Welzijn is. Door middel van een gratis lespakket bieden we inzicht in de omvangrijke sector en de gevarieerdheid in beroepen en opleidingen.

Gratis lesmateriaal 'Aan JOU hebben we wat'

Leerlingen hebben zonder uitzondering iets moois in zich. Lef, humor en nieuwsgierigheid. Het zijn juist die eigenschappen waar de sector om zit te springen. Om jongeren een beeld te geven van deze sector, hen kennis te laten maken met de dynamiek en vooral te laten zien hoe zij de toekomst kunnen veranderen kunnen scholen het gratis lesmateriaal ‘Aan JOU hebben we wat’ bestellen.

Digitaal, interactief en fris

Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld een poll invullen op hun mobiel, die laat zien in hoeverre de leerlingen beschikken over humor, lef, nieuwsgierigheid en creativiteit. Eigenschappen die goed van pas komen bij het werken in de sector Zorg en Welzijn.

​​​​Er zijn twee lespakketten beschikbaar:

  • Vmbo: dit lespakket is geschikt om in te zetten voor de sectorkeuze (leerjaar 1/2)
  • ​Havo/vwo: dit pakket is gekoppeld aan de profielkeuze (leerjaar 3)

Uitbreiding Zorg & Techniek

Vanaf oktober 2018 is de verdiepende module Zorg & Techniek toegevoegd aan het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’. De nieuwe module van het lespakket is gericht op Zorg en Techniek, waardoor ook techniekdocenten het lespakket vanaf nu in het curriculum op kunnen nemen en in hun lessen kunnen inzetten. Een belangrijke ontwikkeling, gezien de actuele en verwachte personeelstekorten waar de zorg- en welzijnssector momenteel mee te maken heeft.

Uitbreiding Gehandicaptenzorg

In opdracht van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is de module ‘Gehandicaptenzorg: Maak jij het verschil?’ ontwikkeld. In deze module volgen scholieren zorghulpverleners die in de gehandicaptenzorg werken. Scholieren ontdekken welke skills van pas komen in deze richting en onderzoeken in hoeverre zij zelf over deze skills beschikken. In de module ligt de nadruk op (het belang van) samenwerken.

Uitbreiding voor basisonderwijs

Inmiddels is er ook een aanvulling voor het basisonderwijs toegevoegd aan het pakket. Het doel van dit aanvullende lespakket is om basisschoolleerlingen op toegankelijke wijze te enthousiasmeren voor een loopbaan in Zorg en Welzijn. Aan de hand van acht verschillende verhalen en animaties maken de leerlingen kennis met de sector. In elk verhaal staat een ander beroep centraal. Zo ontdekken leerlingen hoe onmisbaar, betekenisvol en gevarieerd het werk van zorgverleners is.

Het gratis lespakket 'Aan JOU hebben we wat' is beschikbaar voor alle middelbare scholen in Nederland en kan besteld worden via www.aanjouhebbenwewat.nl.
Met alle plezier deel ik de ervaring die ik heb op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn.
Lies Lokkerbol Projectleider onderwijs - arbeidsmarkt & RAAT lies@care2care.nl
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.